Go2Sure levert bijdrage aan onderzoek Aerosol en Sport

Zaterdag 11 juli heeft in het kader van Covid-19 een onderzoek plaatsgevonden naar luchtkwaliteit en luchtreiniging tijdens sporten in een fitnessruimte bij de TU/e. Doel van het onderzoek is te kijken hoe sportscholen en overige binnensportruimtes op een verantwoorde manier open kunnen blijven voor sporters, ook wanneer er minder buiten gesport kan worden of bij een tweede of derde golf van dit virus of toekomstige pandemieën. Er is een film gemaakt van deze testdag https://youtu.be/PdBgr4U0BKg

De studie wordt uitgevoerd door de faculteiten Built Environment en Industrial Design van TU/e en PlasmaMade en is mede mogelijk gemaakt door Sportinnovator en de gemeente Eindhoven.
Isala Ziekenhuizen, #Go2Sure, NL Actief, NOC*NSF en de multinationale organisaties Ansys en de Avicenna Alliance for Predictive Medicine zijn nauw betrokken bij het onderzoek.


Meer informatie

Een persbericht volgt na verwerking en publicatie van de resultaten. Tot dan is de enige contactpersoon voor de pers Henk van Appeven, persvoorlichter TU/e, tel.: + 31 (0)6 38325698, e-mail: h.g.p.v.appeven@tue.nl.